четвъртък, 28 април 2011 г.

Канелони със спанак и сирене



Продукти:
16 - 18 канелони
400 гр. спанак (замразен)
2 яйца
400 гр. сирене
50 гр. Пармезан (кашкавал)
2 щипки индийско орехче

За соса Бешамел:
1 л. прясно мляко
50 гр. масло
4 суп. л брашно
2 щипки индийско орехче
сол на вкус

Приготвяне:
Замразеният спанак се задушава за малко в масло или олио .
Маслото се разтопява в тиган и се добавя брашното за соса.Разбърква се и се излива студеното прясно мляко малко по малко, без да се престава да се бърка като се внимава да не се образуват гранулки. Посолява се, добавя се индийското орехче и се оставя на огъня да се сгъсти при непрекъснато бъркане.
Натрошеното сирене се смесва със спанака, яйцата и индийското орехче.Готовата смес се поставя в пош и се пълнят канелоните.
Подреждат се в тавичка, заливат се със соса Бешамел, поръсват се с настърган Пармезан или кашкавал и се пекат във фурна загрята на 180 градуса за около 20 мин.


Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар