четвъртък, 14 април 2011 г.

Крем карамел с кроасани



Продукти:
8 яйца
1 л. прясно мляко
1 ч. ч. захар (за млякото)
4 суп. л. захар (за карамелизиране)
1 ванилия
2 пак. мини кроасани с карамел

Приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта и млякото върху слаб огън до разтопяване на захарта. Ароматизират се с ванилията.
4 суп. л. захар се слагат в тефлоново тиганче заедно с 1 суп. л. вода или лимонов сок да се карамелизира.Горещата карамелизирана захар се излива в продълговат съд от йенско стъкло и отгоре се нареждат мини краосаните, след което се изсипва млечно-яйчената смес.Съдът със сместа се поставя в по-голям съд, налива се студена вода и карамела се пече на водна баня в умерена фурна за около 25-30 мин.
След като се изпече и изстине карамелът се обръща в подходяща чиния и се реже на порции.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар