неделя, 8 май 2011 г.

Макарони Болонезе



500 гр. макарони
500 гр. кайма
1 глава лук
3 скилидки чесън
1 морков
250 гр. доматено пюре
30 гр. масло
сол, чер и червен пипер
1 ч. л. босилек

Приготвяне на соса Болонезе:
Каймата се запържва, след което се прибавят нарязаните на ситно лук и чесън, моркова, поръсва се с червения пипер, прибавя се доматеното пюре и се наливат около 2 чаши вода. Подправя се със сол, чер пипер и босилек, и се оставя да поври около 30 мин.
Макароните се сваряват в подсолена вряща вода с малко олио (за да не се слепват) за около 9-10 мин. (според указанието на опаковката).Отцеждат се и се прехвърлят в тава, слагат се малки парченца масло, заливат се със соса и се объркват добре.
Отгоре се наръсват с настърган кашкавал или Пармезан и се запичат.


Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар