петък, 22 април 2011 г.

Пилешки късчета с картофено пюре



Приготвяне:
5 картофа
1 зеленчуков бульон
600 гр. пилешко филе
500 гр. гъби
50 гр. масло (за пюрето)
100 мл. топло мляко
олио, сол и чер пипер

Приготвяне:
Картофите се обелват, измиват и се нарязват на кубчета, които се варят в тенджера с вода, в която е разтворен зеленчуковият бульон.
Пилешкото филе се нарязва на късчета и се запържват в тиган със сгорещено олио. Изваждат се и се отцеждат върху кухненска хартия.
В същата мазнина се задушават нарязаните на филийки гъби, след което към тях се прибавят пилешките късчета, разбъркват се и се оттеглят от огъня.
Сварените картофи се отцеждат от водата (те трябва да са топли) и се разбиват с миксер, заедно с маслото и топлото мляко, солта и черния пипер. (Ако пюрето е сухо, може да се долее прясно мляко или топъл бульон от варените картофи).
Сервира се като, в средата на чиния се сипва част от пилешкото с гъбите, а картофеното пюре се се слага от външната страна на чинията.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар