вторник, 19 април 2011 г.

Карамелен мус



Продукти:
3 ч. ч. захар
1 каф. ч. вода
2 ч. ч. прясно мляко
2 суп. л. царевично нишесте
2 ч. ч. течна сметана
2 жълтъка

Приготвяне:
В подходящ съд се разтопяват 2 ч. ч. захар до получаване на карамел. Добавя се водата и се разбърква добре, докато се получи хомогенна смес.
Отделно се разбиват жълтъците, прясното мляко и нишестето.Тази смес се добавя към карамела и се вари при непрекъснато бъркане за около 10 мин. на намален котлон, след което се оставя да изстине.
В друг съд се разбиват сметаната с 1 ч. ч. захар, и се добавя към изстиналия вече крем, и внимателно се разбърква. Готовият мус се излива в купички се сервира украсен по желание.


Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар