събота, 16 април 2011 г.

Гъбена каша


Продукти:
800 гр. гъби печурки
1 глава лук
1 морков (по желание)
60 гр. масло
сол, чер и червен пипер
чубрица
4 суп. л. брашно
1 ч. ч. мляко

Приготвяне:
Лукът се нарязва на ситно. Гъбите се почистват от пънчетата, измиват се, и се нарязват на филийки.
Маслото се разтопява, и в него се запържва лука, след което се добавят гъбите, да се задушават. Прибавя се сол, чер и червен пипер, и се налива вода, колкото да покрие зеленчуците. Оставят се да поврат на тих огън, до тяхната готовност.
Брашното се запича в сух тиган, след това се прибавя млякото, разбърква се добре и се излива при гъбите с непрекъснато бъркане. Ако е необходимо се долива малко вода, за да не се сгъсти много. Оставя се да поври още малко на тих огън и се поръсва с чубрица.

Добър апетит!




Няма коментари:

Публикуване на коментар