вторник, 22 февруари 2011 г.

Пандишпан с ананас



Продукти:
4 яйца
4 суп. л. захар
5 суп. л. брашно
50 гр. масло
1 ванилия
1 голяма консерва ананас в сироп

Приготвяне:
Маслото се разтопява в тавичка. Отгоре се подрежда ананаса .
Отделят се жълтъците от белтъците. Те се разбиват поотделно с по 2 суп. л. захар, докато жълтъците станат пухкави, а белтъците - на сняг.
Двете смеси си разбъркват внимателно с прибавянето на брашното и ванилията. Сместа се излива върху подредения ананас и се пече във фурна при умерена температура.
Опеченият сладкиш се оставя да изстине. След това се обръща върху поднос и се залива със сиропа от консервата. По желание се украсява с коктейлни черешки или се поднася с разбита подсладена сметана.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар