събота, 12 февруари 2011 г.

Салата Айсберг



Продукти:
1/2 салата Айсберг
2 домата
1 краставица
1-2 скилидки чесън
около 100 гр. сирене
около 100 гр. начупени орехи
сол, зехтин, оцет или лимонов сок(по желание)

Приготвяне:
Скилидките чесън се обелват, разрязват се на половинки и с тях се натриват добре дъното и стените на купата в която ще бъде салатата.
Салатата се измива и се накъсва на парчета.
Краставицата се обелва и се нарязва на половинки. Доматите се нарязват на кубчета, сиренето също.
В купата се реди един пласт салата, след това краставица, домати, сирене, орехи и пак се повтарят същите съставки.
Салатата се посолява, залива се със зехтин и оцет, и леко се разбърква.

1 коментар:

  1. Харесва ми, но след като накрая салатата се разбърква какъв е смисълът да се прави на пластове? :)

    ОтговорИзтриване