петък, 25 февруари 2011 г.

Кавърма-кебап



Продукти:
600 гр. свинско месо
500 гр. гъби
2 глави лук (3-4 стръка праз)
300 гр. печени червени чушки
1 морков
2 суп. л. доматено пюре
50 мл. червено вино
1 ч. л. червен пипер
3 суп. л. олио (зехтин)
сол, чер пипер, магданоз

Приготвяне:
Месото се нарязва малки парчета по 25-30 гр. и се запържва до побеляване. Прибавя се дребно нарязаният лук и нарязаният морков на четвъртинки.Гъбите се измиват и нарязват на филийки и се добавят в тенджерата, след което се прибавят и нарязаните на ивички чушки. Посолява се, поръсва се с чер и червен пипер и се прибавя разреденото доматено пюре. След 4-5 мин. се налива виното и малко бульон(вода). Тенджерата се похлупва с капак и ястието се оставя да къкри на тих огън, докато омекне напълно месото.
При поднасяне се поръсва с дребно нарязан магданоз.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар