понеделник, 7 февруари 2011 г.

Тракийски сарми



Продукти:
500 гр.  кайма
2-3 стръка праз
2 домата (от консерва)
1 пакет точени кори
50-60 гр. масло
1 жълтък
3-4 суп. л. олио
1-2 ч. л. чубрица
1-2 ч. л. червен пипер
сол и чер пипер

Приготвяне:
Празът се нарязва на дребно и се задушава под капак в 3-4 суп. л. олио на умерен огън.
Каймата се добавя към омекналия праз. Поръсва се със сол, чубрица, червен и чер пипер. Добавят се консервираните домати и се задушават на силен огън около 5 мин.
Кравето масло се разтопява.
Корите се разрязват на четири равни части.Вземат се две листчета кори, намазват се обилно с масло, взема се трето листче, слага се върху другите две и също се намазва с масло. В така приготвените листчета се слагат 2 суп. л. от каймата и се завива на сарма. По същият начин се приготвят всички сарми, които се поставят в тавичка със затворената част надолу.
Сармите се намазват с жълтъка и се печат на 180 градуса за около 20-25 мин.
След изпичането им, в тавичката се наливат 1-2 пръста гореща вода или бульон, с кърпа се покриват сармите и се оставят за 5 мин. да се задушат.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар