понеделник, 14 март 2011 г.

Корни с банан и шоколад



Продукти:
50 гр. сурови тиквени семки
50 гр. сурови слънчогледови семки
50 гр. сусам
50 гр. сурово ленено семе
50 гр. филирани бадеми
4-5 с.л. мед (количеството зависи от степента на сладост, която искате да постигнете)
1 банан
150 гр. черен шоколад
шепа начупени на дребно бадеми или лешници

Приготвяне:
Суровите ядки се запичат в сух тефлонов тиган, като се разбъркват, за да не загорят. Усеща се приятен аромат, когато са готови – някъде след около 10-тина минути.
Изсипват се в купа и се добавя меда, след което се разбъркват добре. Готовата смес се изсипва в продълговата тавичка  в която предварително е поставена хартия за печене и се притиска добре към дъното. Отгоре се подреждат нарязани на тънки кръгчета банани, заливат се с разтопен черен шоколад и се поръсват с начупените бадеми. Прибира се в хладилник, за да се стегне добре. След това се изважда от тавичката, реже се на ромбоиди или правоъгълници и се завиват в свежо фолио. Готовите корнита могат да се съхраняват в хладилник.


Няма коментари:

Публикуване на коментар