петък, 4 март 2011 г.

Брауниз с крем сирене и круши


Продукти:
100 гр. брашно
40 гр. какао
3/4 ч. л. бакпулвер
щипка сол
180 гр. черен шоколад
180 гр. масло
130 гр. захар
130 гр. кафява захар
4 големи яйца
1 ч. л. ванилова есенция

Приготвяне:
Фурната се загрява на 180 градуса.
Смесват се всички сухи съставки - брашното, какаото, бакпулвера и солта и се пресяват.
Шоколадът се разтопява на водна баня заедно с маслото. Докато сместа е още топла се изсипват двата вида захар и се разбиват с миксер докато се разтвори. Добавят се яйцата едно по едно, като се разбива добре след всяко яйце. Ароматизира се с ванилията и се прибавят брашното с какаото. Внимателно се разбърква всичко с шпатула. Готовата смес се изсипва в намаслена форма, а отгоре се разпределя сместа с крем сиренето, за която са нужни:
175 гр. сирене Филаделфия
70-80 гр. пюре от круша
50 гр. захар
1 яйце
6-7 суп. л. брашно
Приготвяне:
Почиства се една голяма круша и се нарязва на кубчета. Пасира се на гладко пюре и се минава през фина цедка за да се отцеди излишния сок.
Крем сиренето се разбива и се прибавят пюрето, захарта и яйцето. Разбива се отново и се прибавя брашното. Разбърква се до получаване на еднородна смес.
Готовата смес се изсипва върху шоколадовия слой и внимателно се разбърква 2-3 пъти с вилица, за да се получат "пъстри шарки".
Брауниза се пече в загрята фурна на 180 градуса за 30-40 мин., не бива да се препича защото ше стане сух.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар