вторник, 26 юли 2011 г.

Пилешки сърца



Продукти:
400 гр. пилешки сърца
300 гр. гъби
3 глави лук
250 мл. доматена паста
100 мл. бяло вино
1/2 лимон
100 гр. масло
сол, чер пипер, дафинов лист, магданоз

Приготвяне:
Пилешките сърца се почистват и сваряват за около 30-40 мин. в подсолена вода. Изваждат се и се изцеждат.
В маслото леко се задушава лука, нарязан  на полумесеци. Прибавят се изчистените и нарязани на филийки гъби, и доматената паста. Подправя се със сол и чер пипер. След няколко минути се добавят пилешките сърца, 2 дафинови листа и се залива със виното и изтискания сок на половиния лимон.
Ястието се оставя да къкри на бавен огън, докато остане само на мазнина.
Сервира се с резенче лимон и поръсено с магданоз.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар