понеделник, 18 юли 2011 г.

Пълнени патладжани с кайма



Продукти:
3 големи патладжана
400 гр. кайма
1 глава лук
3 скилидки чесън
1 зелена чушка
250 мл. доматена паста
100 гр. настърган кашкавал
50 гр. масло
олио, сол, чер пипер, магданоз

Приготвяне:
Патладжаните се разполовяват по дължина. Върху всяка половинка се правят по 2-3 малки разреза по диагонал, без да се допира кожата на патладжана. Посоляват се и се обръщат върху чиния за около 30 мин., за да изтече горчивият им сок. След това се слагат в тава, с кожата надолу, поливат се добре с олио, и се пекат около 30-40 мин. в загрята фурна на 180 градуса.
Лукът и чесънът се нарязват на ситно, а чушката на кубчета. След като се изпече патладжанът, се издълбава внимателно и вътрешността му също се нарязва на ситно.
Лукът и чесънът се запържват, прибавя се каймата, доматената паста, чушката и изпечената вътрешност на патладжана, посолява се със сол и чер пипер, поръсва се с магданоз и се оставя да се задушава около 10 -15 мин.
Патладжаните се пълнят с така приготвената смес, нареждат се в същата тава, в която бяха печени предварително.Поръсват се с настъргания кашкавал и върху всеки патладжан се поставя малко кубче масло. Запича се във фурната на горен реотан.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар