сряда, 13 юли 2011 г.

Мусака от тиквички с ориз



Продукти:
3 тиквички
2 моркова
300 гр. гъби
1 глава лук
3-4 скилидки чесън
300 гр. бланширан ориз
зехтин, сол, чер пипер, копър

За заливката:
2 яйца
1 кофичка кисело мляко


Приготвяне:
Лукът и чесънът се нарязват на ситно.
Тиквичките, морковите и гъбите се почистват, измиват, и се нарязват на кубчета.
В зехтина се задушават лука и чесъна, прибавят се зеленчуците и ориза, запържват се леко, след което се налива вода (в съотношение 1:3 ориз - вода). Посолява се, поръсва се с чер пипер и копър, и се оставя да ври на слаб огън, до готовност на ориза.
След сваряването на продуктите, сместа се прехвърля в тава, заглажда се равномерно, и се полива със заливката от разбитите яйца и киселото мляко, след което се запича във фурната, само на горен реотан.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар