вторник, 24 април 2018 г.

Бисквити Линцер



Днес публикувам рецептата, която правя от години на любимите ми бисквити Линцер. Обожавам ги тези бисквитки, ухаещи на масло, едновременно сочни и хрупкави. Идеална добавка за чай или кафе. Също така и вкусна почерпка за прекрасни поводи. Тези вкусотийки създават истинска наслада за небцето.
Ето и рецептата:

Продукти:
200 гр. размекнато масло
130 гр. захар
1 яйце
300 гр. брашно
настъргана портокалова кора
1 суп. лъжица сок от портокал
щипка сол
За пълнежа:
сладко от малини /или някакъв друг вид - по избор/
пудра захар за поръсване

Приготвяне:
В купа се слагат маслото със захарта, прибавя се разбитото яйце, настърганата портокалова кора, сока от портокал, щипка сол и брашното. Всичко се омесва на тесто. Образува се топка, завива се със стреч фолио и се оставя да престои в хладилника за най-малко 30 минути.
След което, тестото се вади и се разточва върху леко набрашнен плот и с формички се изрязват бисквитките.
Нареждат се в тава, покрита с хартия за печене и се пекат на 180 градуса за около 15 минути. След изпичането се охлаждат върху кухненска решетка.
Една част от изстиналите бисквити, които са без отвор в средата се намазват с малиновото сладко и отгоре се слепват с останалите отворени. Поръсват се с пудра захар и се сервират или съхраняват в метална кутия за около 4-5 дни.


Добър апетит!


Няма коментари:

Публикуване на коментар