петък, 14 октомври 2011 г.

Пълнени патладжани



Продукти:
4 патладжана
1 глава лук
3 домата
200 гр. кашкавал
олио, сол, чер пипер
магданоз

Приготвяне:
Патладжаните се обелват, разрязват се на две по дължина и се издълбава вътрешността им. Посоляват се и се оставят да се отцедят за около 30 мин.
Лукът се нарязва на ситно, запържва се леко и заедно с вътрешността на патладжана се задушава за около 10 мин. Прибавят се нарязаните на кубчета домати и се задушават още 5 мин., като от време на време се разбъркват. Посоляват се, поръсва се  чер пипер и ситно нарязан магданоз.
Издълбаните патладжани се пълнят с приготвената смес, подреждат се в тава, налива се малко вода, покриват се с фолио и се пекат около 40 мин. на 200 градуса.
Когато патладжаните са готови, маха се фолиото и всеки патладжан се поръсва с настърган кашкавал, след което се запичат само на горен реотан.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар