сряда, 28 септември 2011 г.

Чушки бюрек



Продукти:
10 печени чушки (без семки и дръжки)
200 гр. сирене
200 гр. кашкавал
4 яйца
копър, чер пипер
брашно или галета (за овалване)
олио

Приготвяне:
В купа се смесват настърганият кашкавал и натрошеното сирене. Прибавят се ситно нарязаният копър, чер пипер и 2 яйца. Всичко се разбърква добре.
С така приготвената смес се пълнят печените чушки. Овалват се в брашно или галета, потапят се в разбитите две яйца и се пържат в тиган със загрято олио, след което се отцеждат от мазнината върху кухненска хартия.
По желание чушките бюрек може да се сервират с подлучено кисело мляко.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар