сряда, 22 юни 2011 г.

Болярско кюфте



Продукти:
1 1/2 кг. кайма
1 глава ситно нарязан лук
1 яйце
около 100 гр. галета
кимион, чер пипер, сол, чубрица
1 връзка магданоз
200 гр. кашкавал
300 гр. гъби

Приготвяне:
Каймата се омесва с всички продукти, покрива се със стреч-фолио и се прибира в хладилника за около 1 час.
Гъбите ако са пресни, се измиват, нарязват се на филийки, и се задушават. Ако са стерилизирани -  се изцеждат и нарязват.
Магданоза се накълцва на ситно, а кашкавала се нарязва на дебели ивици.
С намаслени ръце с олио, от каймата се правят топки , големи колкото 2 - 3 нормални кюфтета.
Всяка една топка се разделя на две, като едната половина се разстила на дъска. Върху нея се слага 1 лъж. от гъбите, 1 лъж. магданоз и парче кашкавал. Другата половина се разстила върху първата, и се оформя добре, за да се запечата отвсякъде кюфтето.
Така приготвените кюфтета, се нареждат в омазнена тава и се пекат във фурна, на 220 градуса за около 30 мин.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар