вторник, 14 юни 2011 г.

Фусили с пиле и зеленчуци



Продукти:
500 гр. фусили
400 гр. сварено пилешко филе
300 гр. моркови
300 гр. грах от консерва
200 мл. пилешки бульон
250 мл. сметана
100 гр. топено сирене
олио (зехтин), сол, чер пипер, босилек

Приготвяне:
Пастата се сварява, според указанията на опаковката.
Пилешкото месо се нарязва на кубчета, морковите се почистват и нарязват по същия начин, граха се измива и отцежда.
Месото се запържва в сгорещена мазнина и се прибавят зеленчуците, които се задушават около 5 мин. Изваждат се от тигана, и към останалата в него мазнина се наливат бульона и сметаната. Сместа се оставя да заври, прибавя се топеното сирене, и се бърка до разстопяването му. Подправя се със сол, чер пипер и босилек.
Фусилите се разбъркват с пилешкото и зеленчуците, и се заливат със соса.


Няма коментари:

Публикуване на коментар