вторник, 29 май 2012 г.

Ягодов чийзкейк



Продукти:
за блата:
200 гр. обикновени ронливи бисквити
125 гр. масло
4 суп. л. захар

за крема:
400 гр. ягоди (2/3 от които нарязани на парченца)
200 гр. сирене крема
200 мл. течна сметана
150 гр. пудра захар
1 ванилия
1 ч. л. настъргана лимонова кора
10 гр. желатин

Приготвяне:
Бисквитите се смилат в блендер и се смесват със захарта и разтопеното на водна баня масло.
Разстилат се върху дъното на форма с подвижно дъно, подравняват се добре с лъжица и формата се оставя в хладилника за да се стегне бисквитената смес.
Желатинът се накисва в няколко супени лъжици вода да набъбне и се разтопява на водна баня. Оставя се настрани да се охлади.
През това време крема сиренето и пудрата захар се разбиват на пухкав крем. В друга купа се разбиват сметаната, лимоновата кора и ванилията и внимателно се прибавят към крема сиренето. Разбърква се, добавят се 2/3 от нарязаните на парченца ягоди и разтопеният на водна баня желатин и отново леко се разбърква.
Готовата смес се излива върху блата и отново се поставя в хладилника за няколко часа да се стегне и желира.
Преди поднасяне се украсява с останалите ягоди.
  

Няма коментари:

Публикуване на коментар