вторник, 8 май 2012 г.

Пиле Жулиен на фурна


Продукти:
500 гр. пилешко филе
2 глави лук
300 гр. пресни гъби
3-4 мариновани краставички
1 суп. л. брашно
300 мл. течна готварска сметана
150 гр. кашкавал
зехтин
сол, чер пипер и къри

Приготвяне:
Лукът се нарязва на полумесеци.
Гъбите се измиват, изчистват и се режат на филийки.
Маринованите краставички се режат на пръчици.
Пилешкото филе се нарязва на тънки ивици (жулиени) и се запържва в зехтина, след което се вади от тигана и се отделя на една страна.
В същия тиган се запържва лука, докато стане прозрачен. Прибавят се гъбите и маринованите краставички и се задушават.
Изпърженото пилешко филе се връща към зеленчуците и се задушават заедно около 5 мин.
Брашното се запича в сух тиган, докато се оцвети в светлокафяв цвят. Прибавя се малко зехтин и се налива сметаната. Подправя се със сол, чер пипер и къри на вкус. Разбърква се добре и се оставя да кипне.
Задушените пилешки жулиени със зеленчуците се разпределят в гювечета. Отгоре се заливат със сметановия сос и се поръсват с настърган кашкавал.
Запичат се в предварително загрята фурна.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар