сряда, 28 март 2012 г.

Свински шницели с пикантен сос


Продукти:
700 гр. свински шницели
3-4 мариновани краставички
1 чаша червено вино
1 лъж. брашно
олио за пържене

Приготвяне:
Свинските шницели се начукват, поръсват се със сол и чер пипер и се слагат да се пържат в голям гиган със сгорещено олио. Когато шницелите се зачервят и от двете страни, се заливат с чашата червено вино и се оставят да се задушат върху слаб огън. Изваждат се и се нареждат в голяма чиния.
Брашното се размива в студена вода и се прибавя към соса, заедно с нарязаните на дребни кубчета мариновани краставички. Щом възври, се сваля от огъня и се заливат шницелите.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар