понеделник, 8 август 2011 г.

Крем карамел с маскарпоне



Продукти:
5 яйца
100 гр. захар
300 гр. маскарпоне
500 мл. прясно мляко

За карамела:
100 гр. захар
2 суп. л. вода
няколко капки сок от лимон

Приготвяне:
Захарта за карамела се разтопява, заедно с 2 лъж. вода и няколко капки сок от лимон, до получаване на кафяв цвят. Готовият карамел се излива във форма за кекс.
Маскарпонето се разбива с леко затопленото мляко. В друг съд се разбиват яйцата със захарта, след което се прибавят към маскарпонето и млякото.
Смесват се добре и готовата смес се излива върху карамела във формата. Пече се на водна баня на 160 градуса за около 40 мин.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар