събота, 4 юни 2016 г.

Бутерки с крем



Продукти:
1 пакет бутер тесто Белла
1 жълтък за намазване
пудра захар за поръсване
 За сладкарският крем:
500 мл. мляко
1 яйце
3 жълтъка
150 гр. захар
2 парченца лимонова кора
1 пръчица канела
50 гр. пшенично нишесте


Приготвяне:
400мл. от млякото се слага на котлона. Прибавят се захарта, канелата и лимоновата кора, разбърква се и се оставя да заври, след което се отдръпва от огъня.
В купа се разбиват яйцето и жълтъците, прибавят се останалите 100 мл. мляко и нишестето и се разбъркват добре.След това топлото, ароматизирано и подсладено мляко се излива в купата при жълтъците, малко по малко с помоща на черпак, като междувременно се излива през цедка и се бърка непрекъснато.
Връща се отново в тенджерата на котлона да заври, но вече без лимоновата кора и ванилията при непрекъснато бъркане до сгъстяване на крема. Готовият крем се изсипва в огнеопорна тавичка, покрива се отгоре със стреч фолио за да не се образува коричка и се оставя да се охлади напълно.
Фурната се загрява на 200 градуса.
Бутер тестото се разстила върху лист пекарска хартия и се разрязва на равни по големина квадрати или правоъгълници. Те се отдалечават малко едни от други, намазват се с жълтък и заедно с хартията се прехвърлят в плитката тавичка на фурната. Пекат се на 200 градуса за около 15-20 минути без вентилатор.
След изпичането, половината парчета се обръщат с долната част нагоре и върху тях се шприцова сладкарският крем. Затварят се отгоре с другата половина парчета и съвсем леко се притискат. Накрая се поръсват с пудра захар.

Добър апетит!


x

Няма коментари:

Публикуване на коментар