четвъртък, 13 декември 2012 г.

Джинджифилови коледни елхички


Продукти:
350 гр. брашно
85 гр. масло
3 суп. л. захар
100 гр. мед
1 яйце
1/2 каф. л. сода бикарбонат
1 суп. л. настърган пресен джинджифил
1 каф. л. канела
2 суп. л. настъргана  кора от лимон

Приготвяне:
 В дълбок съд на котлона се разтопява маслото със захарта и меда. Като изстине се добавя разбитото яйце.
Отделно се разбърква брашното със содата и подправките и се добавя към маслената смес. Замесва се тесто, което се оставя в хладилника за около час. След това се разточва  и с формичка се изрязват елхичките. Нареждат се в тава, покрита с хартия за печене. Намазват се с разбит белтък и се поръсват със захаросани цитрусови корички. Пекат се от 6 до 8 мин. в загрята фурна на 200 градуса.
След като се охладят, могат да се съхраняват в метална кутия за храна.

Добър апетит!


Няма коментари:

Публикуване на коментар