сряда, 26 септември 2012 г.

Тирамису с праскови


Продукти за 3-4 порции:
1 ч. ч. кафе
250 гр. Маскарпоне
80 гр. пудра захар
1 Активия натурална
1 лъж. ликьор Амарето (ром)
бишкоти
3 праскови (пресни или от компот)

Приготвяне:
Кафето се сварява и се оставя да изстине.
Маскарпонето се смесва с активията, захарта и ликьора.
Прасковите се обелват и се нарязват на дребни кубчета. Ако са от компот, трябва да се изцедят много добре от сока, за да не разредят крема.
Приготвят се чашите (или купички) за сервиране на тирамисуто.
Бишкотите се потапят в кафето и се нареждат по дъната на чашите. Отгоре се излива част от крема, наръсват се кубчета праскови и върху тях се изсипва втора част от крема.
Оставят се в хладилник, до момента на сервиране. Преди да се поднесат, се поръсват с какао и се украсяват с резенчета праскови.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар