вторник, 28 август 2012 г.

Мини чийзкейк "Орео"


Продукти за 4 порции:
4 цели бисквити Орео + 3 натрошени
400 гр. крема сирене (Филаделфия или друго подобно)
130 гр. течна сметана
110 гр. захар
2 белтъка
щипка сол

Приготвяне:
Всички продукти трябва да бъдат със стайна температура преди подготвянето на чийзкейка.
Фурната се включва на 160 градуса.
Аз използвах четири керамични купички за суфле. Може да се приготви и във формички за крем карамел. Целите купички отвътре се намазват с масло. На дъното, на всяка от тях се поставя по една цяла бисквита Орео.
Крема сиренето се разбива със захарта, прибавят се и останалите продукти без натрошените бисквити. Те се разделят една от друга, като крема между тях се остъргва с ножче и се разбива със сместа. Бисквитите се натрошават на ситно в блендер и тогава се прибавят към получената смес, като се разбърква внимателно  с шпатула.
Готовата смес се излива в купичките върху целите бисквити и се пекат на 160 градуса до готовност. Проверява се с клечка за зъби. След изпичането им се оставят в изключена и отворена фурна докато изстинат напълно. След това се охлаждат в хладилник за около три часа.
Преди сервиране, леко се минават с ножче покрай стените на купичките, за да се освободят и се обръщат върху десертни чинийки. Може да се украсят с листенца мента.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар