понеделник, 12 декември 2011 г.

Свинско с картофи и гъби



Продукти:
1 кг. свинско месо
4-5 картофа
500 гр. гъби
250 гр. доматена паста
2 глави лук
3-4 скилидки чесън
сол, червен пипер, чер пипер на зърна
2 дафинови листа
зехтин (олио)
1 ч. червено вино

Приготвяне:
Месото се нарязва на парчета и се запържва равномерно в зехтина.
Прибавят се нарязаните лук и чесън и след като омекнат се добавят доматената паста, червения пипер и се налива виното. Задушават се около десетина минути, прибавят се нарязаните гъби на филийки и картофите на кубчета. Подправя се със сол, черния пипер на зърна и двете дафинови листа, налива се вода и се оставяда ври на бавен огън до готовност на продуктите.

Добър апетит!

2 коментара:

  1. Браво!
    Благодарим ти за рецептата - беше много вкусно....

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, че ви е харесало ястието!
      Благодаря ви, че споделихте!
      Приятен ден!

      Изтриване