четвъртък, 17 февруари 2011 г.

Кюфтета по чирпански



За кюфтетата:
около 800 гр. кайма
1 яйце
1/2 глава лук
2 с. л. галета
1 ч. л. чубрица
1/2 ч. л. кимион
сол, брашно за овалване
олио за пържене

За соса:
1 глава лук
3-4 картофа
1 червена чушка
1 зелена чушка
2 моркова
2-3 скилидки чесън
2 суп. л. доматено пюре
3-4 стръка магданоз
2 ч. л. червен пипер
сол, чер пипер
олио (зехтин)

Приготвяне:
Каймата се омесва с яйцето, нарязаният на ситно лук, галетата, чубрицата, кимиона и сол на вкус. Оформят се кюфтета, овалват се в брашно и леко се изпържват.
Лукът се нарязва на ситно и се запържва леко в тенджера със сгорещено олио. Прибавят се нарязаните на кубчета моркови, картофи и наситнените скилидки чесън.Оставят се да се задушат малко, след което се прибавя разтвореното в чаша хладка вода доматено пюре, поръсва се с червения пипер, оставят се още около 10 мин. да се задушават. След това се прибавят нарязаните на кубчета чушки и кюфтетата, долива се вода и се варят около 25-30 мин. на тих огън.
Сервират се поръсени със ситно нарязан магданоз.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар