неделя, 6 февруари 2011 г.

Шоколадови трюфели



Продукти:
180 гр. натурален шоколад
100 гр. разбита сметана
225 гр. пудра захар
25 гр. масло
2 жълтъка
1 суп. л. ром
За овалване:
какао на прах
шоколадови пръчици

Приготвяне:
Шоколадът се натрошава и се слага на водна баня да се разтопи.След това се прибавят сметаната, разбитите жълтъци, разтопеното масло и се бърка много добре до получаване на хомогенна смес. Прибавя се рома и малко по малко пресятата пудра захар. Готовата смес се оставя за около 1 час в хладилника или за по кратко време във фризера докато се втвърди достатъчно за да може да се моделират бонбоните.
Ръцете се поръсват с малко пудра захар, с лъжичка се взема от сместа и се оформят топчета които се овалват в какаото или в шоколадовите пръчици. Поставят се в хартиени кошнички за бонбони, след което се прибират в хладилника за да се втвърдят напълно.
За по-дълго съхранение могат да се поставят в метална кутия и да се държат в хладилника.

Няма коментари:

Публикуване на коментар