Продукти:
500 гр. кестени200 гр. пудра захар
4 яйца
150 гр. масло
100 гр. бадеми
1 ванилия
Приготвяне:
С помоща на остър нож се правят по два разреза от двете страни на кестените, и се слагат в тенджера, покриват се със студена вода и се варят около 25-30 мин. Докато кестените са топли се обелват и пасират.
Маслото се разбива със захарта и се прибавя към пасираните кестени. Един по един се прибавят жълтъците, след това счуканите бадеми и разбитите на сняг белтъци. Сместа се изсипва във форма за печене намазана с масло и покрита с хартия. Пече се около 35 мин. на 180 градуса.
След като изстине сладкишът се наръсва с пудра захар.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар