петък, 11 февруари 2011 г.

Ароматизирана печена пъстърва с бадеми и сметана



Продукти:
4 пъстърви
50 мл. лимонов сок
100 мл. бяло вино
1/2 връзка магданоз
1 малка вр. пресен босилек (1 суп. л. сушен)
3 скилидки чесън
1 суп. л. девесил
1 ч. л. розмарин
сол, чер пипер
50 мл. зехтин
200 мл. течна сметана
100 гр. бадеми

Приготвяне:
Пъстървите се измиват, подсушават и се посоляват със сол и чер пипер.
В купа се смесват лимоновият сок, виното, накълцаните на ситно магданоз и босилек, пресованите скилидки чесън, девесила, розмарина, чер пипер, сол и зехтина. Объркват се добре с тел и се добавя сметаната, пак се обърква и се прибавят ситно начупените бадеми.
С лъжица се взема от сместа и се пълнят пъстървите, след това се намазват отгоре със същата смес, покриват се с фолио и се слагат във фурната на 200 градуса за 20 мин. След това се запича без фолио.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар