неделя, 6 февруари 2011 г.

Пилешки кебап



Продукти:
около 500 гр. пилешко филе
250 мл. доматен сок
2 глави лук
4-5 скилидки чесън
2 дафинови листа
2 суп. л. олио (зехтин)
сол, чер и червен пипер

Приготвяне:
Пилешкото филе се измива и нарязва на жулиени. Загрява се мазнината и се слага лука нарязан на "полумесеци", добавя се и чесъна и се оставят да се задушат. Прибавя се пилешкото филе заедно с подправките. Оставя се за 5-6 мин. като постоянно се разбърква, след което се добавя доматеният сок и малко вода, оставя се за още 10-на минути да се посгъсти.
Пилешкият кебап се сервира с картофено пюре за гарнитура.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар