вторник, 15 февруари 2011 г.

Банички с пилешко месо



Продукти:
300 гр. сварено бяло месо от пиле
200 гр. гъби
200 гр. настърган кашкавал
около 40-50 гр. масло
сол, чер пипер
1 пакет  кори за баница
4 яйца
олио за пържене

Приготвяне:
Гъбите се измиват, подсушават и нарязват на ситно и се задушават в маслото. Пилешкото месо се смила и смесва с гъбите, настъргания кашкавал, солта и черния пипер.
Корите се нарязват на квадрати и в средата се слага по малко от плънката. Сгъват се от четирите страни като пощенски плик.
Олиото се сгорещява, готовите банички се потапят в разбитите яйца и се изпържват до златисто, след което се изваждат и се поставят върху кухненска хартия за да се отцедят от мазнината.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар