Продукти:
2 пилешки бутчета (пилешки гърди)
1 глава лук
125 гр. масло
1 л. прясно мляко
180 гр. брашно
сол, индийско орехче
2-3 яйца
галета за овалване
олио за пържене
Приготвяне:
Пилешкото месо се сварява, обезкостява, и се нарязва на много ситно.
Лукът се реже на ситно и се задушава в олиото докато омекне и стане прозрачен, след което се прибавя месото и се оставя няколко минути да се позапържи, и се сваля от котлона.
В друг голям тефлонов тиган се разтопява маслото на среден огън. Добавя се брашното пресято през сито и се разбърква. Прибавя се млякото, като се излива малко по малко, без да се престава бъркането, подправя се със сол и индийско орехче и се оставя да ври около 15-20 мин. при непрекъснато бъркане, докато сместа се сгъсти и започне да се отлепва от стените на тигана.
Готовата смес се изсипва в тавичка, оставя се да се охлади и след това се реже на еднакви парченца.Всяко едно парче се оформя на крокета, потапя се в разбитите яйца, овалва се в галета и се пържи в загрято олио, след коета се изцежда от мазнината върху кухненска хартия.
Съвет:
Крокетите след като са оваляни в галетата могат също да се замразят. Когато се извадят от фризера не се размразяват, само се оставят около 15 мин. на стайна температура и се изпържват.
2 пилешки бутчета (пилешки гърди)
1 глава лук
125 гр. масло
1 л. прясно мляко
180 гр. брашно
сол, индийско орехче
2-3 яйца
галета за овалване
олио за пържене
Приготвяне:
Пилешкото месо се сварява, обезкостява, и се нарязва на много ситно.
Лукът се реже на ситно и се задушава в олиото докато омекне и стане прозрачен, след което се прибавя месото и се оставя няколко минути да се позапържи, и се сваля от котлона.
В друг голям тефлонов тиган се разтопява маслото на среден огън. Добавя се брашното пресято през сито и се разбърква. Прибавя се млякото, като се излива малко по малко, без да се престава бъркането, подправя се със сол и индийско орехче и се оставя да ври около 15-20 мин. при непрекъснато бъркане, докато сместа се сгъсти и започне да се отлепва от стените на тигана.
Готовата смес се изсипва в тавичка, оставя се да се охлади и след това се реже на еднакви парченца.Всяко едно парче се оформя на крокета, потапя се в разбитите яйца, овалва се в галета и се пържи в загрято олио, след коета се изцежда от мазнината върху кухненска хартия.
Съвет:
Крокетите след като са оваляни в галетата могат също да се замразят. Когато се извадят от фризера не се размразяват, само се оставят около 15 мин. на стайна температура и се изпържват.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар