Продукти:
3 бр. свински език
500 гр. гъби
50 гр. масло
1 дафинов лист
няколко зърна чер пипер
сол, смлян чер пипер и чубрица на вкус
Приготвяне:
Езикът се измива със студена вода и се слага в тенджера под налягане. Прибавя се дафиновият лист, няколко зърна чер пипер и сол на вкус. Залива се с вода, която да покрие езика, отпенва се, след това тенджерата се затваря и се вари 30-40 мин. от момента в който тенджерата зафъска и започне да излиза пара. След сваряването му, веднага се измива със студена вода, обелва се и се нарязва на филийки около 1 см. всяка, които се нареждат в продълговата йенска тавичка.
Гъбите се нарязват на филийки и се задушават в маслото. Овкусяват се със сол, чер пипер и чубрица и се изсипват върху езика в тавичката, след което се запичат.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар