Продукти:
100 гр. бял шоколад
50 гр. масло
125 гр. маскарпоне
12 бишкоти Савоярди
2 суп. л. ром
лешници (стафиди)
Приготвяне:
Шоколадът и маслото се разтопяват на водна баня.
В кухненски робот се смилат бишкотите. Смесват се много добре с маскарпонето, рома и шоколада. Сместа се слага в хладилника за около 2 часа, за да се стегне.
С ръце се оформят топчета, в центъра на които се слага по 1 лешник или стафида, и се овалват в кокосови стърготини. Готовите трюфели се съхраняват в хладилник.
50 гр. масло
125 гр. маскарпоне
12 бишкоти Савоярди
2 суп. л. ром
лешници (стафиди)
Приготвяне:
Шоколадът и маслото се разтопяват на водна баня.
В кухненски робот се смилат бишкотите. Смесват се много добре с маскарпонето, рома и шоколада. Сместа се слага в хладилника за около 2 часа, за да се стегне.
С ръце се оформят топчета, в центъра на които се слага по 1 лешник или стафида, и се овалват в кокосови стърготини. Готовите трюфели се съхраняват в хладилник.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар