вторник, 5 април 2011 г.

Спагети с риба тон


Продукти:
1 пакет спагети (Барила)
1 малка консерва филе от риба тон
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
300 мл. пастьоризирано доматено пюре (аз използвам на Филикон в UHT кутии)
1 ч. л. босилек
сол, чер и червен пипер
олио (зехтин)

Приготвяне на соса:
Лукът се нарязва на полумесеци и се задушава в олио или зехтин. След това се прибавят ситно нарязаните скилидки чесън и се налива доматеното пюре, слага се червения пипер и се долива малко вода, оставя се да къкри малко, след което се прибавя предварително изцедената от консервата и натрошена риба тон, слага се босилек, сол и чер пипер и се оставя около 5-10 мин. да поври.Ако е необходимо може да се долее вода, но сосът трябва да бъде нито рядък, нито много гъст.
Спагетите се сваряват в подсолена вряща вода, в която се капва малко олио за да не се слепват и се варят около 6-7 мин.(на опаковката винаги е обозначено необходимото време за варене, но все пак трябва да се внимава да не се преварят, трябва да останат леко твърди).След сваряването се изсипват в гевгир, леко се изплакват със студена вода и се отцеждат добре.
Разпределят се в чинии и се заливат с готовия сос.

Няма коментари:

Публикуване на коментар