неделя, 17 април 2011 г.

Мъфини с бял шоколад




 
Продукти:
250 гр. брашно
1 бакпулвер
150 гр. захар
150 гр. бял шоколад
1 суп.л. лимонов сок
250 мл прясно мляко
125 гр. масло
1 яйце

Приготвяне:
Шоколадът се разтопява на водна баня заедно с маслото.
Смесват се лимоновият сок, млякото и яйцата и се разбъркват добре.Прибавят се шоколада и маслото. В друга купа се смесват брашното, захарта и бакпулвера. Мократа смес се добавя към сухата и се разбърква само колкото да се смесят - не трябва да се прекалява с разбъркването. Сместа се разпределя във формички застлани с хартиени кошнички. Пекат се в предварително загрята до 190 С фурна за 20-25 минути. Когато са готови, трябва при набождане с клечка за зъби да излиза чиста. По желание могат да се поръсят с пудра захар.
 
Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар