петък, 27 януари 2012 г.

Бананови мъфини с шоколад



Продукти:
2 ч. ч. брашно
1 ч. л. сода бикарбонат
2 яйца
1 ч. ч. кисело мляко
1 ч. ч. захар
1/4 ч. ч. олио
3 банана
100 гр. натурален шоколад

Приготвяне:
Брашното се пресява със содата, добавя се захарта и се разбърква.
В отделна купа се разбиват яйцата с киселото мляко и олиото. В брашното се прави кладенче и се сипва течната част. Разбъркват се и се добавят нарязаните на малки кубчета банани и натрошения шоколад. Всичко се обърква внимателно с шпатула.
Сместа се разпределя в книжни капсули, които са поставени в тава за мъфини. Формичките трябва да се пълнят най-много до 2/3 от обема им.
Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност, като се проверяват дали са изпечени с клечка за зъби. След изпичането, тавичката се вади от фурната и се поставя върху метална решетка, докато се охлади и чак тогава се изваждат готовите мъфини.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар