сряда, 4 януари 2012 г.

Воденичарска кавърма


Продукти:
700 гр. свинско месо
300 гр. свински черен дроб
5 глави лук
400 гр. гъби
1 ч. червено вино
2 дафинови листа
сол, чер пипер
олио
люти чушлета (по желание)

Приготвяне:
Месото се нарязва на жулиени  с приблизителни размери около 5 см. дължина и 1см. дебелина. Запържва се, прибавя се нарязания на полумесеци лук и се задушава до омекване, като от време на време се долива малко вода. Черният дроб се нарязва също на жулиени и заедно с почистените и нарязани на филийки гъби се прибавя към месото. Добавят се още виното, дафиновите листа, сол, чер пипер и целите люти чушлета. Разбърква се и ястието се прехвърля в тава или гювеч. Запича се във фурната, докато остане на мазнина.


Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар