Продукти:
2 големи патладжана
200 гр. сирене
1 яйце
1 скилидка чесън
чер пипер
4-5 стръка копър
За панировката:
брашно
яйца
олио
Млечен сос:
1/2 кофичка кисело мляко
100 гр. майонеза
3-4 стръкчета копър
чесън на прах, сол
Приготвяне:
Патладжаните се обелват и се нарязват на филийки. Леко се запържват от двете страни в сгорещено олио, колкото да омекнат, изваждат се и се отцеждат от мазнината в чиния с кухненска хартия.
Сиренето се натрошава и се смесва с яйцето, копъра, скилидката чесън и черния пипер.
Взема се една от пържените филийки патладжан, намазва се със сместа от сирене и се затваря с друга филийка. Овалват се в брашно, потапят се в яйце и се пържат в тиган с предварително загрято олио. Така се процедира с всички останали филийки патладжан.
Млечният сос се приготвя като, се смесят киселото мляко, майонезата, солта, чесъна на прах и нарязания на ситно копър.
200 гр. сирене
1 яйце
1 скилидка чесън
чер пипер
4-5 стръка копър
За панировката:
брашно
яйца
олио
Млечен сос:
1/2 кофичка кисело мляко
100 гр. майонеза
3-4 стръкчета копър
чесън на прах, сол
Приготвяне:
Патладжаните се обелват и се нарязват на филийки. Леко се запържват от двете страни в сгорещено олио, колкото да омекнат, изваждат се и се отцеждат от мазнината в чиния с кухненска хартия.
Сиренето се натрошава и се смесва с яйцето, копъра, скилидката чесън и черния пипер.
Взема се една от пържените филийки патладжан, намазва се със сместа от сирене и се затваря с друга филийка. Овалват се в брашно, потапят се в яйце и се пържат в тиган с предварително загрято олио. Така се процедира с всички останали филийки патладжан.
Млечният сос се приготвя като, се смесят киселото мляко, майонезата, солта, чесъна на прах и нарязания на ситно копър.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар