четвъртък, 2 юни 2011 г.

Руло Стефани



Продукти:
около 700-800 гр. кайма
2 филии сух хляб (галета)
1 малка глава лук
2 моркова
5-6 мариновани краставички
5 яйца + 1 белтък
сол, чубрица, чер пипер, кимион
около 100 гр. настърган кашкавал

Приготвяне:
Яйцата и морковите се сваряват.
Хлябът се накисва във вода или мляко. Изцежда се и се натрошава. Лукът се нарязва на ситно. Каймата се омесва с 1 яйце, лука, хляба и подправките. Оставя се в хладилника за около половин час.
Краставичките и морковите се нарязват на лентички.Каймата се разстила върху стреч- фолио и по средата се нареждат сварените и обелени яйца.Отстрани се подреждат морковите и краставичките. Завива се на руло, като краищата встрани добре се притискат, за да не излезе плънката, и се намазва с белтъка. Слага се в омазнена тава и се долива малко вода. Надупчва се на няколко места с вилица и се пече в загрята фурна на 180 градуса за около 40-45 мин.
Когато рулото е готово , се поръсва с настъргания кашкавал и се връща във фурната, за да се разтопи кашкавала.

Добър апетит!


Няма коментари:

Публикуване на коментар