Продукти:
За подложката:
1 пакет бисквити с масло
80 гр. масло
50 гр. натрошени бадеми
2 суп. л. пудра захар
1/2 есенция ром
За ягодовата смес:
250 гр. сирене Маскарпоне
250 гр. ягоди
3 суп. л. пудра захар
1 ванилия
1 суп. л. прясно мляко
За банановата смес:
250 гр. сирене Маскарпоне
2 банана
3 суп. л. пудра захар
1 ванилия
1 суп. л. прясно мляко
Приготвяне:
Бисквитите, бадемите и пудрата захар се смесват в блендер, докато се получат трохи. Прибавят се омекналото масло и есенцията ром.
Продуктите за банановата смес се пасират в робота. По същия начин се приготвя и ягодовата смес.
На дъното на чаша за десерт се слагат две супени лъжици от маслените трохи, и внимателно се изравняват, без да се натъпкват прекалено. Отгоре се слага от банановата смес и се изравнява, след което се слага и ягодовия крем.
По желание може да се декорира с пресни ягоди или листенца от мента.
Няма коментари:
Публикуване на коментар