Продукти за около 14 до 18 броя в зависимост от големината на книжните капсули:
250 мл. прясно мляко на стайна температура
1 суп. лъж. изтискан сок от лимон
250 гр. брашно
1 бакпулвер
1 щипка сол
2 суп. лъж. какао
190 гр. кафява захар (може и бяла)
90 мл. олио
1 голямо яйце
1 ванилия
180 гр. шоколадови капки (или малки парченца шоколад)
Приготвяне:
Фурната се загрява на 180 градуса.
Прясното мляко се смесва със сока от лимон и се оставя настрани, докато се приготвят другите продукти.
В купа с помоща на тел се смесват сухите пресети съставки: брашното, какаото, бакпулвера, солта и ванилията. Към тях се прибавят и шоколадовите капки, като една част от тях се отделят за украса.
В друга голяма купа се слагат захарта с олиото и се разбиват с тела. След това, с непрестанно бъркане се прибавят разбитото яйце и млякото с лимона (то изглежда като пресечено, но това е така от киселината на лимоновия сок, слага се за да станат мъфините по-пухкави и надути с мека консистенция отвътре.)
Сухите съставки се прибавят към мокрите, по-малко на няколко пъти и се смесват добре пак с помоща на тела.
Книжните капсули се слагат в тавичка за мъфини и с помоща на лъжица за сладолед се пълнят равномерно, разбира се не до горе, а до 3/4 от обема им.Отгоре се поръсват с останалите шоколадови капки.
Пекат се за около 25-30 минути и се охлаждат върху кухненска решетка.
Добър апетит!
Здравейте,направих мъфини по вашата рецепта,станаха на вкус страхотни,обаче се залепва хартията отдолу,къде греша?-Благодаря
ОтговорИзтриване