Продукти:
6-7 пилешки долни бутчета
1 чаша пилешки бульон
2 чаши прясно мляко
1/2 ч. л. къри
1 суп. л. брашно
олио, сол
30 гр. масло
1 жълтък
Приготвяне:
Пилешките бутчета се запържват на бавен огън в сгорещеното олио. Посоляват се, затварят се с капака на тенджерата и се оставят да се задушават за около 30 мин. на тих огън.
В друга тенджерка се разтопява маслото, също на слаб котлон. Прибавя се брашното, малко по малко, разбърква се, след което се наливат млякото и бульона при непрекъснато бъркане. Поддържа се на огъня около десетина минути, до сгъстяване. Прибавя се кърито и се подправя със сол. Отделно, в малка част от получения сос, се разбива жълтъка и се смесва с останалата част от соса.
Пилешките бутчета се сервират, придружени от сварен бял ориз и полети с къри соса.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар