1 кг. гъби
100 гр. кашкавал
100 гр. масло
50 гр. олио
3 яйца
2 ч. ч. прясно мляко
2 суп. л. брашно
чер пипер и сол на вкус
Приготвяне:
Гъбите се изчистват, измиват и нарязват на филийки. Задушават се в половината растително и краве масло.
В останалото масло се запържва брашното до светлозлатист цвят. Разрежда се с прясното мляко. След като заври, се отстранява от огъня и се смесва постепенно с 2/3 от предварително настъргания кашкавал и разбитите яйца. Посоляват се.
В намаслена тавичка се подреждат пласт задушени гъби, пласт от кашкавалената смес и отново пласт задушени гъби. Отгоре се залива с останалата 1/3 от кашкавала и бешамеловия сос.
Пече се на умерена температура до зачервяване.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар