вторник, 14 февруари 2012 г.

Шоколадови мъфини - сърца



Продукти:
150 гр. брашно
6 суп. лъж. захар
3 суп. лъж. какао
1 суп. лъж. сода бикарбонат
1 яйце
120 мл. прясно мляко
50 гр. масло
100 гр. шоколад за готвене

Приготвяне:
Брашното се пресява със содата и какаото. Добавя се захарта и се разбърква.
В отделна купа се разбива яйцето с разтопеното краве масло и прясното мляко.
В брашното се оформя кладенче и в него се сипват течните съставки. Разбъркват се внимателно.
Тестото се разпределя в силиконова тавичка за мъфини и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.
След изпичането, мъфините се оставят на решетка да изстинат и когато вече са охладени се вадят от формите и се заливат с глазура от разтопения на водна баня шоколад.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар