сряда, 18 май 2011 г.

Шоколадов вулкан


Продукти:
200 гр. натурален шоколад
200 гр. масло
140 гр. захар
80 гр. брашно
4 яйца

Приготвяне:
На водна баня се разтопяват шоколада и маслото.
Белтъците се отделят от жълтъците и се разбиват на сняг.
Жълтъците се разбиват със захарта докато сместа се увеличи и стане пухкава. Прибавя се пресятото брашно, разбърква се внимателно с шпатула и се добавя шоколада. Накрая се прибавят разбитите белтъци и с шпатула се разбъркват отново с внимание.
Готовата смес се налива във формички за крем карамел, които предварително са намазани с олио и поръсени с брашно. Формичките се оставят във фризера да се замразят.
Преди сервиране се вадят от фризера, оставят се 6-7 мин. на стайна температура, след това се поставят в загрята на 250 градуса фурна и се пекат за около 10-15 мин.
Сервират се топли и по желание поръсени с пудра захар или придружени от горски плодове.

Добър апетит!



Няма коментари:

Публикуване на коментар